Meeting Point Mediawijsheid

Home » Algemeen » Controles met mystery shoppers

Controles met mystery shoppers

mei 2010
M D W D V Z Z
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Advertenties


Winkels, videotheken, bioscopen en bibliotheken hebben de afgelopen maanden scherper gelet op de leeftijdsgrenzen voor films en games.

Inzet van mystery shoppers bewijst betere naleving.
Uit controles met mystery shoppers blijkt dat nu 42 procent van de kopers en bezoekers wordt geweigerd omdat ze te jong is. Twee jaar geleden was dit slechts veertien procent.

De leeftijdsgrenzen voor films en games worden het beste nageleefd in bioscopen (74%) en het minste in warenhuizen (15%). De grootste vooruitgang is geboekt in speelgoedwinkels. Twee jaar geleden werden de leeftijdsgrenzen daar slechts in acht procent van de gevallen nageleefd, nu is dat al bij 45 procent. De strengere naleving komt door de afspraken die winkels, bioscopen, bibliotheken en videotheken oktober vorig jaar hebben gemaakt met minister Hirsch Ballin van Justitie. Zij beloofden toen te streven naar een naleving van zeventig procent binnen twee jaar bij de leeftijdsgrens van 16 jaar voor films en games.

Bron: MovieSense

Bibliotheken en Buro240a:
De leeftijdsgrenzen van films en games zijn er niet voor niets. Ze beschermen kinderen tegen beelden die schadelijk voor hen kunnen zijn. Jij als medewerker van een (web)winkel, videotheek of bibliotheek moet erop letten dat je kinderen geen films of games verstrekt waar ze te jong voor zijn. Als je bij een bioscoop werkt, moet je erop letten dat je kinderen niet toelaat tot een film waar ze te jong voor zijn.

Op deze site kun je leren welke regels er zijn en hoe je daarmee moet omgaan. Er is een training voor bioscoopmedewerkers, voor de detailhandel en een voor de bibliotheken.

Om een training te kunnen volgen, moet je eerst registreren. Als je geregistreerd bent, kun je onder het kopje trainingen kiezen voor de training die bij jou past.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 3 andere volgers

%d bloggers liken dit: