Meeting Point Mediawijsheid

Home » Bibliotheek » Koppiecopy.net

Koppiecopy.net

april 2010
M D W D V Z Z
« Mrt   Mei »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Advertenties


KoppieCopy, het Mediawijsheidproject waarin tools worden aangereikt om als mediacoach of docent jongeren te stimuleren om zich de basis van het auteursrecht eigen te maken. Auteursrecht is voor de meeste jongeren geen aansprekend onderwerp, maar wel een wetgeving waar zij in hun dagelijkse (nieuwe) mediagebruik voortdurend mee te maken hebben. In KoppieCopy werken jongeren zelf aan een voor hun leeftijdsgenoten aansprekende manier om met het thema auteursrecht aan de slag te gaan.
Voor KoppieCopy is een multimedia netwerkomgeving gemaakt die op brede schaal in het onderwijs ingezet kan worden. Jongeren hebben de gelegenheid om hun eigen voorlichtingsfilmpjes te maken, en kunnen putten uit een grote hoeveelheid bronnen en speciaal voor KoppieCopy gemaakt videomateriaal. Na de zomer verschijnt, tijdens een speciaal seminar, een ‘teach-the-teacher’ module voor mediacoaches en docenten, om zelfstandig met KoppieCopy aan de slag te kunnen gaan.

KoppieCopy bestaat uit een methode, online netwerkomgeving en vrij herbruikbare content waarmee bibliotheken en scholen leerlingen kunnen stimuleren om zich te verdiepen in het auteursrecht. KoppieCopy legt daarbij nadruk op wat er bij hergebruik van content allemaal wél mag, en leert van scholieren hoe ze zelf creatieve (documentaire)makers kunnen worden.
Lidmaatschap is enkel mogelijk op uitnodiging.

Op 13 april wordt bij DOK (openbare bibliotheek Delft) het project KoppieCopy gepresenteerd. Met een bijdrage uit de regeling Mediawijsheid van OCW en de steun van CC-NL zetten vier samenwerkingspartijen afgelopen jaar een project op poten om leerlingen uit het voortgezet onderwijs op een voor hun aansprekende wijze met auteursrecht te laten kennismaken.

Bron: InformatieProfessional
Meer: Kennisland

Advertenties

2 reacties

  1. Zeker, erg interessant voor de bibliotheek Haarlem. Ik was zojuist op de presentatie bij DOK. Ik zie mogelijkheden….! We hebben het al superdruk, maar dit moet er bij kunnen. Uitgebreider verslag volgt.

  2. Bram schreef:

    Leuk voor cursussen hier. Mediacoaches krijgen het druk:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 3 andere volgers

%d bloggers liken dit: