Meeting Point Mediawijsheid

Home » Bibliotheek » Kinderen slecht in zoeken op internet

Kinderen slecht in zoeken op internet

februari 2010
M D W D V Z Z
« Jan   Mrt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Advertenties


Het is al een oud berichtje (mei 2008), maar nog steeds heel actueel. “…Kinderen zijn slecht in zoeken op internet. Ze zijn zeer ongeduldig en verlaten een website als die te onduidelijk is. Veel kinderwebsites scoren bovendien niet goed op gebruikersvriendelijkheid…Door hun beperkte internetvaardigheden komen kinderen per ongeluk op plekken die niet voor hen zijn bedoeld…”
Binnenkort begint de bibliotheek Haarlem weer met het programma “Waanzinnig Web Wijs” dat we aan alle groepen 6 van de bassischolen in Haarlem aanbieden. We willen juist kinderen helpen hun weg op internet in het zoeken naar informatie wat meer structuur te geven. Door middel van een Quiz met de klas kunnen we termen en valkuilen bespreekbaar maken. Kinderen kunnen heel goed aan elkaar tips geven. “… je kunt CTRl-F ingedrukt houden om een woord op de pagina te zoeken…”. Daarnaast laten we ze informatie zoeken op pagina’s die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn, zoals www.jeugdbieb.nl. Maar ook de mogelijkheid van het zoeken in databanken van de bibliotheek zelf zoals de Actuele Documentatiebank. hier vind je hele dossiers, over allerlei onderwerpen, met teksten die speciaal voor kinderen bedoeld zijn.
Later hierover meer!
Ze krijgen een boekje mee waarin alle vragen en tips staan. En speciaal voor de leerkracht hebben we dan ook nog een docentenboekje. Hopenlijk komen er veel groepen en worden veel kinderen mediawijzer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 3 andere volgers

%d bloggers liken dit: