Meeting Point Mediawijsheid

Home » Gamen » Gamedebat op de basisschool

Gamedebat op de basisschool

januari 2010
M D W D V Z Z
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Advertenties


De basisschool de O.B.S. De Piramide vond het debat over Gamen, afgelopen november, de aanleiding om voor de eigen ouders een themamiddag te organiseren. Saskia & Erwin zijn op dinsdagmiddag 19 januari 2010 in gesprek gegaan met 7 marokkaanse moeders, 1 marokkaanse juf, die ook als tolk fungeerde, en de Locatiedirecteur J. Boogaard.
De middag is in een ontspannen sfeer verlopen. Iedere ouder vertelde iets over zichzelf en het gebruik van de computer thuis. Ook al waren er oudere kinderen (14-18 jaar) in huis, niemand had een game-console. Alle spelletjes werden op de pc online gespeeld. Ook viel het op dat alle ouders regels hadden voor het gebruik. Veelal betrof dit een tijdslimiet. Ouders gingen ook met elkaar in gesprek en wisselden zo elkaars ervaringen. De behoeft aan informatie blijkt bij ouders nogal groot. Zowel gevaren als verslaving, als positieve opmerkingen over gamen kwamen aan bod. Iedereen deed goed mee en vanzelfsprekend kwam ook het gebruik van de bibliotheek aan bod. En precies binnen een uur wist Saskia een waardevolle middag voor de ouders af te ronden. Alle tips, opmerkingen, webadressen en literatuurlijsten komen in de nieuwsbrief van O.B.S. De Piramide.
Saskia & Erwin hebben een goed gevoel overgehouden aan dit eerste schoolbezoek over media en mediawijsheid. Er is duidelijk een behoefte aan informatie die de bibliotheek op dit gebied kan bieden. Het is een must dat Bibliotheek Haarlem die rol gaat opeisen in Haarlem e.o.
Gebruikte websites: weetwatzegamen, handige websites, en onze kinderwebsite de leesmug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 3 andere volgers

%d bloggers liken dit: