Meeting Point Mediawijsheid

Home » Events » MarioKart Game-event

MarioKart Game-event

december 2009
M D W D V Z Z
    Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Advertenties

In Haarlem zijn we een voorzichtige start met Gaming begonnen. De komende jaren zal het onderwerp Games op verschillende manieren in de beslangstelling komen. Onze eerste stap was het Game-debat van 26 oktober. Dat bleek een groot succes. De behoefte aan informatie over games, zowel positieve als negatieve gevolgen, kwamen ter sprake. Zowel deskundigen als ervaringsdeskundigen konden ouders en leraren ervan overtuigen dat Gaming een vorm van spelen is, waarbij ook leermomenten een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen hebben. Meer informatie: Games in de Bibliotheek.
Mario Kart in de Kerstvakantie
Op woensdag 23 december was er in de Doelenzaal een Mario Kart toernooi, als onderdeel van de Library Challenge 2009. Acht bibliotheken, waaronder Haarlem en omstreken, hielden een voorronde, de winnaars nemen deel aan de finale op 30 december in de OBA.

Het toernooi is bedoeld voor kinderen / jongeren van 10 tot 16 jaar. Er konden ca. 24 deelnemers aan meedoen, er kon van tevoren telefonisch een plek gereserveerd worden. Uiteindelijk is het toernooi met 20 kinderen gehouden in de leeftijd van 6 – 14 jaar. Vier deelnemrs waren meisjes. er hing een leuke, gezellige sfeer in de Doelenzaal. Er is ondanks de vele verliezers, geen enkele negatieve reactie geweest. Alle kinderen konden goed met elkaar overweg. Zelf was ik meer dan tevreden over deze eerste poging het gamen in de bibliotheek een plek te geven. Verbeterpunten zijn genoteerd. Het was een heel vermoeiende middag. Er moet nogal wat in de gaten gehouden worden. gelukkig hebben Tilan en Sjoerd een groot gedeelte voor hun rekening genomen. Saskia was onze fotograaf. En Anneke de algemene regelaar. Zij heeft vooral vooraf veel werk verzet. Ik wil dan ook allen heel erg bedanken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 3 andere volgers

%d bloggers liken dit: