Meeting Point Mediawijsheid

Home » Bibliotheek » Games in de bibliotheek

Games in de bibliotheek

december 2009
M D W D V Z Z
    Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Advertenties

Games in de Bieb
Op 26 oktober 2009 vond er een debat plaats in de Doelenzaal: Gaming, (g)een spelletje voor kinderen?

Hoe nuttig en verslavend zijn games, wordt mijn kind agressief van het spelen met games en hoe maak ik afspraken met mijn kind over gaming? Deze en andere vragen golden als uitgangspunt . Een panel van deskundigen was uitgenodigd.  Peter Nikken, werkzaam als psycholoog  bij het Nederlands Jeugdinstituut, heeft veel onderzoek gedaan en is auteur van “Mediageweld en kinderen”. Karen Bertrams (Probiblio), Misha Scholte (recensent van Games speelt 4 tot 6 uur per dag). Het standpunt van de bibliotheek werd vertegenwoordigd door Jan Klerk. Aik Kramer (mediator van GenerationWhy) leidde het gesprek op een voortreffelijke manier.

Tijdens het debat werd vóór de pauze aandacht besteed aan de nadelen van games. Verslaving, geweld en seksistische elementen kwamen aan bod. Na de pauze werd gesproken over de positieve aspecten van games, zoals leerprocessen, vermaak en bevorderen van samenwerken. De diversiteit en deskundigheid van de panelleden en de ervaringsdeskundigen in de zaal (ouders, leerkrachten en jongeren), zorgde voor een informatieve avond. Alles was tot in de puntjes voorbereid en het gesprek werd goed geleid. Er heerste een prettige sfeer waardoor het publiek met vele vragen kwam. Zo ontstond er een levendig en open gesprek.

Het debat werd door iedereen, organisatoren, gasten en genodigden als een succes bestempelt. Velen gaven aan dat een interactieve en informatieve avond als deze zeker voor herhaling vatbaar zou zijn.

Erwin Robbertz.

Advertenties

2 reacties

  1. […] Ik ben het er helemaal mee eens. Het is vooral een filmpje over mediawijsheid en games. Ons debat van november had ongeveer dezelfde opzet. Eerst en nogal negatief beeld dat gaming bij veel mensen oproept, maar […]

  2. […] ook leermomenten een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen hebben. Meer informatie: Games in de Bibliotheek. Mario Kart in de Kerstvakantie Op woensdag 23 december was er in de Doelenzaal een Mario Kart […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 3 andere volgers

%d bloggers liken dit: